Опубліковано: 18 Червня, 2022. Переглядів: 912


РФ завдала ракетного удару по трьох областях: що відомо (ФОТО)

Вночі 18 червня російські окупанти атакували Одещину двома крилатими ракетами “Онікс”. Дві ворожі крилаті ракети знищила у повітрі над областю українська ППО, заявив у суботу вранці речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

“Ракети випустили з берегового ракетного комплексу з території тимчасово окупованого Криму. Їх знищили над морем підрозділом протиповітряної оборони”, – йдеться у повідомленні.

Вночі місцеві Telegram-канали повідомляли щонайменше про два гучні вибухи в Одесі.

Росіяни вгатили ракетами по Кременчуку: розповіли про наслідки

18 червня о 4:30 шість російських ракет ударили по Кременчуцькому нафтопереробному заводу на Полтавщині, який і так не працював через ворожі атаки.

Росіяни вгатили ракетами по Кременчуку: розповіли про наслідки

Ракети були випущені з території Російської Федерації, повідомив у суботу керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін в ефірі телемарафону.

“На НПЗ великі руйнування, він не запрацює цього року. До понеділка буде об’ємна інформація про масштаб руйнувань та вартість відновлення”, – йдеться у повідомленні.

Ракети були випущені з території Бєлгородської області з оперативно-тактичних ракетних комплексів класу земля-земля “Іскандер”. Дві з них поцілили у Кременчуцьку теплоелектроцентраль.

“Пожежі на обох об’єктах локалізували та ліквідували. По ТЕЦ йтиме посилений ремонт, щоб подати тепло кременчужанам до початку опалювального сезону”, – додав Лунін.

Кременчуцькі НПЗ і ТЕЦ за час повномасштабної війни зазнали найбільших атак і руйнувань серед усієї інфраструктури Полтавщини.

Кременчуцький нафтопереробний завод був основним виробником пального в Україні. Крім нього, російські окупанти знищили чи пошкодили щонайменше 15 нафтобаз, де зберігалися суттєві запаси палива. Це призвело до нестачі пального на АЗС.

Російська артилерія поцілила по Дніпропетровщині: є руйнування

У ніч на 18 червня ворог знову обстріляв Криворізький район Дніпропетровської області.

Кілька разів ударив з артилерії по селу Велика Костромка, повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Telegram.

“Люди не постраждали. Є руйнування”, – написав він. Їх масштаби посадовець не уточнив.

Вночі в області двічі лунали сигнали повітряної тривоги.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...