Опубліковано: 28 Травня, 2022. Переглядів: 1380


Злидні, дефіцит та катастрофічно високі ціни: на що чекати українцям вже у липні

Наближення катастрофи стане особливо явною вже у липні, коли у багатьох закінчаться запаси минулого врожаю. Про це пише “Сегодня“.

Війна Росії проти України катастрофічно впливає не лише на нашу державу, але й загалом на світ. Вже у липні всі відчують неабияке зростання цін на продовольство, зокрема, і на зерно.

Про це під час виступу перед індонезійськими політиками повідомив президент України Володимир Зеленський.

Так, зараз найбільша увага прикута до зерна, адже, за словами президента, нині 22 млн тонн знаходяться в українських сховищах – і направити їх на світовий ринок, “де вони необхідні”, наразі неможливо.

“Вже відчувається, що ціни на зернові, а згодом й інше продовольство можуть катастрофічно зрости. І урядам країн-експортерів продовольчих товарів доведеться приймати рішення щодо закриття експорту тієї чи іншої агропродукції зі своїх країн – аби утримати внутрішні ціни від вибухового зростання”, – розповів президент.

Наближення катастрофи стане відчутним у липні

Як сказав президент, на собі здорожчання кожен відчує вже у липні. Адже саме тоді у багатьох державах закінчаться запаси минулорічного врожаю. А це призведе “до злиднів серед бідних людей”, а також того, що середній клас втратить значну частину своїх коштів та заощаджень.

І таких наслідків від війни чимало. Зауважимо, що за оцінкою ООН, у 2022 році через війну голод охопить “додатково 40-50 мільйонів людей у світі”.

Які продукти стануть рідкістю?

У південних регіонах України виникли серйозні проблеми з постачанням овочів через окупацію російськими військами. Це може призвести до дефіциту деяких овочів.

Нестача торкнеться молодої цибулі, моркви та буряків, які вирощували у Херсонській та Запорізькій областях.

Картоплі буде достатньо для внутрішнього споживання, а цукрові буряки можна навіть експортувати. З приводу соняшникової олії хвилюватися не варто, адже насіння є у запасі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...