Опубліковано: 23 Травня, 2022. Переглядів: 482


Нова пошта змінила тарифи з 23 травня: які тепер ціни на поштові послуги

З понеділка, 23 травня, компанія Нова пошта змінила багато тарифів на свої послуги, а також зменшила кількість тарифів, що значно спростить розрахунок вартості посилок.

Про це повідомляє прес-служба Нової пошти.

У повідомленні прес-служби йдеться про шість основних змін, що відбулись у тарифоутворенні.

Тариф на доставку посилок до поштоматів знижено. Тепер він дорівнюватиме 50 гривням. При цьому така ціна діятиме при доставці до всіх поштоматів всередині України. Обмеження є лише на вагу посилок. Вона не має перевищувати 20 кг.

Замість 7 вагових категорій залишилось тільки 3:

  • мала (до 2 кг) – 60 грн.;
  • середня (до 10 кг) – 80 грн.;
  • велика (до 30 кг) – 120 грн.

Додатково доведеться доплачувати за доставку посилок до села в межах України. Розмір додаткової плати – 20 грн.

При цьому за посилки, які були оцінені дешевше за 500 грн, доплачувати нічого не потрібно. А за посилки, які дорожчі за цю суму, потрібно доплатити 0,5% від оцінної вартості поштового відправлення.

Надсилання документів у фірмовому конверті тепер коштує 45 гривень. Цей тариф дійсний лише для філій Нової пошти.

При відправленні кількох посилок за однією експрес-накладною вартість найважчої посилки рахують за звичайним базовим тарифом. А вартість інших посилок рахуватимуть за зниженими тарифами. Залежно від їхньої ваги вона тепер така:

  • до 2 кг – 20 грн;
  • до 10 кг – 40 грн;
  • до 30 кг – 80 грн.

Принцип формування тарифів на доставку вантажів змінився. Раніше за базовий тариф брали вартість доставки вантажу вагою 30 кг, потім до неї додавали додаткову вартість за доставку кожного кілограма ваги понад 30 кг. Тепер вартість доставки 1 кг множиться на вагу вантажу в кілограмах. Плюс до цього додається вартість оренди пакувальних матеріалів, що використовуються під час перевезення вантажу.

Змінився час безкоштовного зберігання для палет, вантажів, шин і дисків. Час зберігання палет збільшився з 2 до 3 днів. А ось період зберігання вантажів, шин і дисків скоротився з 7 до 3 днів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...