Опубліковано: 16 Травня, 2022. Переглядів: 702


Одноразова фінансова допомога для українців: кому і за що її нарахують

В червні 2022 року громадяни України отримають одноразову фінансову допомогу. В матеріалі ТСН.ua розповіли, на кого чекають виплати.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що майже мільйон громадян зовсім скоро зможуть отримати одноразову фінансову допомогу. Ці виплати є традиційними. Їх виплачують щорічно ветеранам Другої світової війни напередодні 9 травня.

Однак цього року через війну виплати були перенесені на червень.

Ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, Кабміном в Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт щодо розміру щорічної допомоги ветеранам, яка приурочена 9 Травню. Проте за нього тоді проголосувати не встигли.

Марина Лазебна запевнила, що Уряд все ж таки виконає свій обов’язок перед українцями, але разову виплату варто чекати трішки пізніше.

За словами посадовиці наразі виплати грошової допомоги будуть відбуватися з дотриманням всіх правил безпеки та нерозголошенням інформації про тих, хто отримає кошти.

Розмір грошової допомоги буде визначатися в залежності від категорії отримувача:

  • в’язні гетто і концтаборів, а також громадяни, які мають статус ветеранів війни – від 612 грн;
  • інваліди війни 1 та 2 групи і люди з особливими заслугами перед Батьківщиною – від 4421 грн.

За словами міністерки наразі виплати грошової допомоги будуть відбуватися з дотриманням всіх правил безпеки та нерозголошенням інформації про тих, хто отримає кошти.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...