Опубліковано: 13 Травня, 2022. Переглядів: 950


Наступні тижні будуть надзвичайно складними – Резніков повідомив про нову фазу війни

Україну чекають надзвичайно складні тижні. У цей період країна буде тримати оборону переважно власними силами. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

“Понад 1,5 тис. українських воїнів вже навчаються чи у найближчі дні розпочнуть опановувати техніку наших партнерів, щоб потім повернутися у якості інструкторів. Хтось, як артилеристи, одразу піде в бій.

Поки важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час. Зараз його присутність точкова, це треба розуміти”, – повідомив міністр.

Відбувається стратегічний злам на користь України, заявив Резніков.

“Цей процес триватиме певний час. У довгостроковій перспективі ці тенденції роблять поразку Росії неминучою”, – написав.

До 9 травня Росія отримала стратегічну поразку – не змогла знищити українську державу шляхом військової інтервенції та зміни влади на російських маріонеток.

“Ми змусили її знизити масштаб цілей до оперативно-тактичного рівня. На цьому тлі ми входимо у нову – довготривалу – фазу війни. Щоб перемогти в ній, треба ретельно планувати ресурси, уникати помилок, проєктувати нашу силу так, щоб ворог, врешті-решт, не витримав”, – повідомив міністр.

Україна вже отримує важке озброєння від партнерів. Зокрема, американські гаубиці М777 калібру 155 мм вже працюють на фронті, нагадав Резніков.

Міністр заявив про процеси, які забезпечать нарощування оборонного потенціалу України.

“Це стосується і закупівель, і виробництва необхідного. Ми орієнтуємося на потребу забезпечити 1 млн людей, які долатимуть ворога”, – повідомив.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...