Опубліковано: 12 Травня, 2022. Переглядів: 612


Інформаційна війна: ворог запустив нову порцію брехні проти України

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 12 травня.

Російські ЗМІ поширили фейк про введення на територію України польсько-литовського миротворчого контингенту, повідомила в четвер пресслужба ЦПД в Telegram.

“Таким чином пропагандисти Російської Федерації намагаються дестабілізувати ситуацію на заході України, продовжуючи деструктивні інформаційні кампанії”, – ідеться в повідомленні.

У слідчому комітеті РФ заявили, що вивчатимуть “факти нелюдських експериментів, проведених у біолабораторіях на території України”. Згідно з фіктивними даними російського відомства “у біолабораторіях на Харківщині представники Сполучених Штатів Америки проводили досліди над пацієнтами психлікарні”. Це – фейк.

Пропагандистські ЗМІ також ширять дезінформацію про гуманітарну місію французького журналіста Адрієна Боке в Україні та “воєнні злочини, скоєні армією України”, свідком яких він нібито став.

“Я бачив, як українські військові прострілювали коліна російським полоненим і стріляли в голову військовим у званні вище за офіцерське”, – цитують Боке росіяни.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...