Опубліковано: 4 Травня, 2022. Переглядів: 1820


Ракетний удар по Закарпаттю: офіційні подробиці обстрілу від Офісу генерального прокурора (+ФОТО)

Прокуратура почала розслідування та повідомила подробиці першого ракетного обстрілу Закарпаття, яке сталося ввечері 3 травня, під час якого окупанти пошкодили розподільний газопровід та інфраструктурний об’єкт. Як повідомляє Офіс генерального прокурора, розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК України).

Так, за даними слідства, 3 травня російські окупанти здійснили ракетний обстріл Воловецької територіальної громади. Зазначається, що через влучання сталося загорання інфраструктурного об’єкту, а уламками пошкоджено будівлі в радіусі 500 м, у приміщеннях вибиті вікна та нанесені інші матеріальні збитки. В прокуратурі повідомляють, що розмір збитків встановлюється.

«Ударною хвилею пошкоджено також розподільчий газопровід, через що понад 50 будинків у населеному пункті тимчасово залишилися без газопостачання», – сказано в повідомленні. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ у Закарпатській області. Також створено спільну слідчу групу для подальшого розслідування, до складу якої увійшли прокурори, співробітники СБУ та ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Нагадаємо, росіяни вперше завдали ракетного удару по Закарпаттю ввечері 3 травня.

За даними Закарпатської обласної військової адміністрації мішенню ракетного удару в регіоні, зокрема, стало і залізничне сполучення:

«Ворожа ракета влучила в одну із залізничних підстанцій біля вокзалу у Воловці. На об’єктах В радіусі 500 м вибиті вікна, уламки ракети пошкодили автомобілі поблизу».

У прокуратурі офіційно опублікували фото з місця ракетного удару.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...