Опубліковано: 1 Травня, 2022. Переглядів: 840


НАТО розпочинає військові навчання на території Польщі та ще восьми країн

1 травня на території Польщі та ще восьми країн Альянсу починаються військові навчання “Захисник Європи” та “Швидка відповідь”. Вони триватимуть майже місяць, повідомляє сайт міноборони Польщі.

“З 1 до 27 травня 2022 року відбудуться навчання Defender Europe 2022 (“Захисник Європи”) і Swift Response 2022 (“Швидка відповідь”) за участю польських солдатів”, – ідеться в повідомленні.

Міноборони зазначає, що Defender Europe 22 – це міжнародне спільне й регулярне навчання, організоване збройними силами США для підвищення готовності та оперативної сумісності між союзниками й партнерами США й НАТО.

Загалом у навчаннях візьмуть участь 18 тис. солдатів із понад 20 країн, із яких близько 7 тис. солдатів і 3 тис. одиниць техніки дислоковані в Польщі.

Окрім польських військовослужбовців, візьмуть участь солдати з США, Франції, Швеції, Німеччини, Данії та Великої Британії.

Під час навчань перевірятимуть здатність бійців брати участь у спільній бойовій операції. Реалізація міститиме епізоди дальнього тактичного переміщення з подоланням водних перешкод і вогневої підготовки.

“Спільні навчання підвищують безпеку східного флангу й служать для відпрацювання відповідно до стандартів НАТО процедур використання військ та їхньої адаптації до нових викликів сучасного поля бою та стримування потенційного агресора”, – зазначають у міноборони.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...