Опубліковано: 1 Травня, 2022. Переглядів: 569


Росіяни вкрали сотні тисяч тонн зерна на окупованих територіях

Російські окупанти вивозять зерно з тимчасово окупованих територій в Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях. Для проведення посівних робіт та внутрішнього споживання там було близько півтора мільйони тонн зернових. Декілька сот тисяч тонн загарбники вивезли до РФ. Про це повідомив перший замміністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного марафону.

“Росіяни використовують тактику початку 20 століття з крадіжками зерна й вивезення його з України. На сьогодні ми маємо підтверджені факти, що декілька сот тисяч тонн зернових було вивезено сумарно з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей.

На цих територіях в фермерських запасах, що формувалися для посівних робіт, а також для переробки (для виготовлення борошна, випікання хліба), знаходиться близько півтора мільйони тонн зернових. Це суттєвий запас. За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це буде просто вкрадено і вивезено на користь Росії”, – зазначив Висоцький.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...