Опубліковано: 30 Квітня, 2022. Переглядів: 378


Із Азовсталі евакуювали 20 цивільних (ВІДЕО)

Розпочалася евакуація людей з заводу “Азовсталь” у Маріуполі.

В місто на джипах приїхали представники Організації об’єднаних націй і Червоний хрест.

Тим часом командир полку “Азов”, капітан Святослав Паламар (“Калина”) повідомив, що вже вдалося врятувати 20 цивільних, яких мають вивезти до Запоріжжя.

“Доповідаю щодо евакуації цивільних та поранених військовослужбовців з території заводу “Азовсталь”. Цілу ніч по території заводу працювала ствольна ворожа артилерія, яка спричинила нові завали, руйнування.

Режим тишини, яким повинен був розпочатися в 6.00, розпочався лише в 11 годині. Станом на зараз обидві сторони дотримуються режиму тиші.

З шостої ранку ми чекали на приїзд евакуаційної колони, яка приїхала лише в 18.25. Станом на 19.40 ми передали в домовлене місце 20 цивільних, яких вдалося визволити з-під завалів – це жінки та діти. Ми надіємся, що ті люди поїдуть у домовленому напрямку – Запоріжжя, на підконтрольні Україні території”, – сказав український воїн.

Зараз проводиться подальша рятувальна операція силами полку “Азов”.

“Де ми з-під завалі тросами дістаємо цивільних людей – це жінки, літні люди, діти.

Надіємося, що цей процес буде далі продовжено і нам вдастся евакуювати всіх цивільних”, – розповів.

Також воїн нагадав про поранених, які потребують медичної допомоги.

“Але нам не відомо, чому саме їх не забирають та про них зовсім не йде мова щодо їхньої евакуації. Ми просимо прогарантувати виїзд не тільки цивільних, а також поранених наших військовослужбовців, яким необхідна медична допомога”, – сказав.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...