Опубліковано: 28 Квітня, 2022. Переглядів: 605


“Ще більше артилерії, систем протиповітряної оборони” – Байден оголосив нову допомогу Україні

Україні треба надати озброєння і всю необхідну допомогу у боротьбі з російською агресією. Додаткова допомога буде надана. Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден у четвер, повідомляє Gazeta.ua.

“Нам необхідно надати озброєння, всі необхідні види допомоги. Ми не нападаємо на Росію, а лише допомагаємо Україні захищатись від російської агресії.

Путін міг би покласти край цій жорстокості будь-якої миті. Росія є агресором. Весь світ має притягнути Росію до відповідальності”, – сказав.

Байден сказав про воєнні злочини РФ на тих територіях, які росіяни окупували.

“І поки це триває, ми продовжуватимемо надавати військову допомогу”, – заявив.

Озброєння Україні передають із рекордною швидкістю, сказав Байден.

“Ми надіслали тисячі одиниць озброєння – гранатомети, кулемети, автомати, дрони, 15 мільйонів набоїв.

Ми надаємо бронебійні системи, десять систем на кожен російський танк, ми надаємо розвідувальні дані.

Значний потік озброєння надходить і від наших партнерів та союзників – танки, артилерія, інші види озброєння. Це відбувається з безпрецедентною швидкістю”, – заявив.

“Я щойно підписав запит Конгресу на важливу допомогу у галузі безпеки, економіки, а також на гуманітарну допомогу Україні. Важливо, щоб це фінансування отримало схвалення якнайшвидше”, – сказав Байден.

“Ми говоримо про довгострокову допомогу. Ще більше одиниць артилерії, бронебійних систем, систем протиповітряної оборони. Які так ефективно українські бійці використовують на полі бою”, – заявив.

$33 млрд допомоги

Тим часом Reuters повідомляє, що Байден попросить у Конгресу $33 млрд на підтримку України, нові юридичні інструменти для посилення санкцій і вилучення активів російських олігархів.

Запит включає $20,4 млрд на допомогу Україні у сфері безпеки й оборони, $8,5 млрд на економічну допомогу, близько $3 млрд на гуманітарну допомогу, а також на підтримку заходів продовольчої безпеки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...