Опубліковано: 6 Грудня, 2020. Переглядів: 1515


Закарпаття з борта вертольота: як рятувальники перевіряли гірські маршрути краю (+ФОТО, ВІДЕО)

Рятувальна служба Закарпаття разом з іншими відомствами готується до відкриття туристичного сезону. Майже щодня гірські рятувальники проводять тренування, перевіряють гірські маршрути та відпрацьовують тактику надання допомоги відпочивальникам у Карпатах. Окрім цього 3 грудня до цього процесу долучили й вертоліт МІ-8МТ Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

У ході планового польоту рятувальники провели моніторинг місць проходження туристичних маршрутів у Свалявському, Воловецькому, Міжігрському, Тячівському, Рахівському та Хустському районах області та вивчили стан їх безпеки.

Також пілоти в чергове відпрацювали техніку посадки гвинтокрила в екстремальних гірських умовах, аби під час реальних рятувальних операцій проводити евакуацію постраждалих туристів із небезпечних зон за допомогою авіації.

“Багаторічний аналіз свідчить, що в осінньо-зимовий період через погіршення погодних умов, збільшується ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій (подій) у Карпатах. Отож головні сили гірських рятувальників не випадково скеровані на заходи, що сприяють підвищенню рівня безпеки туристів під час відпочинку на високогір’ї”,зазначив у коментарі “Дзеркалу Закарпаття” начальник гірської пошуково-рятувальної частини У ДСНС України в Закарпатській області Олександр Гуляк.

Гірські рятувальники постійно працюють над вдосконаленням своїх професійних навичок, проводячи спільні заняття та практичні тренування з підрозділами взаємодії у зоні обслуговування.

“Особлива увага звертається на проведення пошуково-рятувальних робіт після сходження лавини, рятування туристів (екскурсантів) із крісельних доріг під час аварійної зупинки підйомників, оперативного надання невідкладної медичної допомоги постраждалим в горах та евакуації їх до найближчих медичних закладів. Хочу наголосити, що з початку цього року підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 251 виїзд та вихід у гори, в ході яких врятовано 260 осіб, з яких 176 громадянам надано невідкладну долікарську допомогу”,додає Олександр Гуляк.

Керівник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей, якому редакція “Дзеркала Закарпаття” дякує за сприяння у підготовці цього репортажу, каже: “Розвиток туристично-рекреаційної галузі на території області є одним із пріоритетних напрямків розвитку краю, тож рятувальна служба докладатиме максимум зусиль, аби відпочинок громадян був безпечним, і кожен з туристів при потребі міг отримати кваліфіковану допомогу”.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...