Опубліковано: 21 Квітня, 2022. Переглядів: 296


Від початку війни загинули 2345 цивільних в Україні – ООН

З початку вторгнення Росії на територію України загинули 2345 цивільних. Ще 2919 – отримали поранення.

Такі дані надає Управління Верховного комісара ООН з прав людини станом на 21 квітня, про що йдеться на офіційному сайті.

“Серед убитих – 703 чоловіка, 429 жінок, 44 дівчинки та 63 хлопчики, а також 70 дітей та 1 036 дорослих, стать яких поки що не відома.

Поранені 339 чоловіків, 271 жінка, 61 дівчинка та 66 хлопчиків, а також 158 дітей та 2 024 дорослих, стать яких поки що не відома”, – зазначили в ООН.

Більшість людей загинула або отримала поранення через застосування росіянами боєприпасів і вибухових речовин із великою площею ураження, зокрема – обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

Реальна кількість жертв набагато більша, вважають в ООН.

“Фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сіверськодонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не включені у вищенаведену статистику”, – пояснюють.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...