Опубліковано: 16 Березня, 2022. Переглядів: 1253


США можуть надати Україні ракети-камікадзе. Вони швидші за “Байрактари” – NBC

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість надати Україні найсучасніші керовані ракети Switchblades. Вони здатні з великої відстані знищувати танки та артилерійські позиції ворога.

Остаточного рішення поки немає, але Білий дім обмірковує такий варіант, розповіли виданню NBC News двоє представників американського Конгресу.

Switchblades – це розумні ракети, які оснащені камерами, системами наведення та вибухівкою. Їх можна запрограмувати і автоматично вражати цілі. Також вони можуть перебувати у повітрі певний час, як безпілотники і ударити по цілі у потрібний момент. За такі можливості американці називають ці ракети “дронами-камікадзе”.

Виробником ракет є компанія AeroVironment, яка базується у передмісті Вашингтона. Там не дають конкретної відповіді щодо постачання ракет Україні.

“Ми підтримуємо наших союзників і суверенні держави у їхньому праві захищати свою батьківщину та життя, коли це фундаментальне право знаходиться під загрозою”, – йдеться у заяві компанії, яка опублікована на її сайті.

Switchblade літають набагато швидше за турецькі безпілотники Bayraktar, які успішно використовує Україна. Вони, найімовірніше, змогли би пробити системи протиповітряної оборони, якими Росія зараз захищає свої наземні сили, повідомляє NBC News.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...