Опубліковано: 12 Березня, 2022. Переглядів: 4166


Зеленський сказав, як завершувати війну

Довіряти Росії вже не можна. Для закінчення війни потрібне залучення західних партнерів. Про це сказав президент Володимир Зеленський ну зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, повідомляє Gazeta.ua

“100% ми знаємо, що буде перемога. І на 100% ми не знаємо, коли це буде. Наші дипломати проговорюють деякі деталі адженди (порядок денний. – Gazeta.ua), яка може бути між нами і Російською Федерацією.

Я хотів би, щоб це сталося. Реально на практиці розпочати процес врегулювання, миру, закінчення війни.

Початок повинен бути з припинення вогню. Тисячі людей загинули через те, що Росія жодного разу не підтвердила можливість зустрічі. І це їх відповідальність – повністю”, – сказав глава держави.

Росіяни прогорюють деякі кроки цієї адженди, розповів Зеленський.

“Були з самого початку якісь ультиматуми з боку РФ. Зараз бачимо, що “швидкої операції” триденної не відбулося по окупації нашої держави, зміни керівництва, прапора. І цього не відбудеться.

Навіть якщо привезти сюди мільйон російських громадян – окупувати українців неможливо. Зараз вони (росіяни) почали про щось говорити, а не кидати тільки ультиматуми”, – сказав президент.

До переговорів недостатньо залучені західні партнери, сказав Зеленський.

“Тому що, якщо ми говоримо про пункти гарантій безпеки нашої держави, то просто довіряти Росії в Україні вже не зможуть після такої кривавої війни. Тому, крім РФ ці гарантії безпеки повинні запропонувати і інші лідери”, – заявив президент.

Також Зеленський сказав, що позитивно відноситься до посередництва з боку прем’єра Ізраїлю Нафталі Бенета.

Новина доповнюється…


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...