Опубліковано: 9 Березня, 2022. Переглядів: 2397


Журналісти дізналися, де перечікують війну українські олігархи

Найзаможніші українські бізнесмени Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Рінат Ахметов, Вадим Новинський мали кілька годин, аби виїхати з України після зустрічі з президентом 23 лютого. Не всі скористалися цією можливістю.

Де вони зараз перебувають і чим зайняті, повідомляє “Українська правда“.

“23 лютого о 18.00 президент зібрав олігархів у себе в Офісі. До оголошення Путіним війни та початку наступу російської армії залишалося одинадцять годин.

Для олігархів ця зустріч була неабиякою небезпекою, бо закінчилась вона близько 20.00, а вже о другій ночі Україна закрила небо для цивільної авіації. Тобто поїхати з країни треба було встигнути. Поїхали не всі. Дехто з олігархів і досі залишається в країні. Дехто навіть у Києві. А дехто полетів одразу після зустрічі у Офісі президента”, – йдеться у публікації.

За інформацією джерел видання, бізнесмен Віктор Пінчук залишив країну після зустрічі в Офісі президента. Журналісти звернулися до його пресслужби з питаннями: де перебуває олігарх, та кого евакуйовував його літак. Але відповіді не отримали.

Ігор Коломойський з початку війни, як і майже всі три останні роки, перебуває в Україні. Він фігурує у розслідуванні американської ФБР стосовно можливого виведення коштів з Приватбанку, а тому не залишає країну, щоб не бути екстрадованим до США. Більшість літаків, які використовували представники неформальної групи “Приват”, відповідно до даних публічних онлайн радарів, на момент закриття Україною неба залишились у аеропортах Києва та Дніпра. Коломойський у коментарі УП підтвердив, що перебуває в Україні.

Рінат Ахметов прилетів в Україну 23 лютого за декілька годин до зустрічі з президентом. У пресслужбі бізнесмена повідомили, що він в Україні. Цю інформацію підтверджували і джерела “УП”.

Депутат та бізнесмен Вадим Новинський увечері 21 лютого прилетів з Санкт-Петербурга до Києва. Він відвідав Офіс президента. А о 2:15, тобто за три години до наступу російських військ на територію України, його літак полетів до аеропорту міста Кошице, Словаччина. Новинський у коментарі УП заявив, що перебуває у Києві. Також він повідомив, що за декілька годин до початку нападу Росії до нього у Київ прилетіла дружина.

Дмитро Фірташ з 2014 року вимушено перебуває в Австрії. А от літак, який належить бізнес-структурам Фірташа, 6 березня прилетів до Угорщини. Далі полетів на Кіпр. І з Кіпру повернувся до Відня, де і мешкає олігарх.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...