Опубліковано: 7 Березня, 2022. Переглядів: 558


В Гаазі почалися слухання про геноцид за позовом України проти РФ (ВІДЕО)

7 березня у Міжнародному суді ООН розпочинаються слухання за позовом України проти Росії у справі щодо звинувачень у геноциді. Українська делегація представить у Гаазі правову позицію проти РФ, повідомило Міністерство закордонних справ.

“Українська дипломатія відстоює не лише свою свободу та незалежність, але і весь міжнародний правопорядок.

Міжнародний суд ООН має стати на бік України та невідкладно призначити запобіжні заходи: наказати Російській Федерації негайно припинити бойові дії”, – зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Сьогодні делегація України звертається до Міжнародного суду ООН з проханням призначити наступні заходи з метою припинення кровопролиття:

– Російська Федерація має негайно зупинити розпочаті 24 лютого військові дії на території України;

– Росія повинна невідкладно забезпечити, щоб будь-які військові та інші збройні підрозділи під її контролем чи впливом припинили участь у військових діях.

У відомстві підкреслили, що Росія маніпулює міжнародним правом і, зокрема, Конвенцією 1948 року Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього, яка є фундаментальним міжнародним договором в галузі захисту прав людини і використовувала її для збройної агресії проти України.

“Після Другої світової війни міжнародне співтовариство об’єдналося, щоб визнати два фундаментальних принципи: захист суверенних держав від агресії і захист людей від грубих порушень прав людини, зокрема, вчинення геноциду”, – йдеться в повідомленні МЗС.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...