Опубліковано: 1 Лютого, 2022. Переглядів: 2141


Щоб зізнався у вбивстві: поліцейські катували невинного чоловіка (+ФОТО)

Працівники поліції розслідували вбивство, що сталось в одному з сіл Харківщини. Вони вирішили визначити виним товариша померлого. Поліцейські не мали достатніх доказів, але хотіли швидше розкрити злочин.

Як повідомляє ДБР, правоохоронці зайшли до будинку 61-річного чоловіка, який на той момент спав.

Вони одразу почали його бити та душити дерев’яною палицею.

Вимагали зізнатися у вбивстві. Далі одягли кайданки та відвезли до відділку, де катування продовжилося. Понад годину правоохоронці били чоловіка пластиковою пляшкою з водою по голові. А заступник начальника відділу поліції не обмежився побиттям — він одягнув гумові рукавички та почав здавлювати й відтягувати геніталії потерпілому. Не витримавши катувань, чоловік взяв на себе провину за вбивство товариша.. Для прикриття свого злочину поліцейські залучили судово-медичного експерта, який провів дослідження і «не виявив» у потерпілого тілесних ушкоджень.

Слідчі Теруправління ДБР у Полтаві завершили розслідування стосовно заступника начальника одного з відділів поліції Харківщини та оперуповноваженого сектору кримінальної поліції, які зі збоченнями катували чоловіка. Обвинувальні акти направлено до суду.

Таким чином двоє правоохоронців обвинувачуються у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України). Їм загрожує позбавлення волі на термін до 10 років.

Завідувач районного бюро судово-медичної експертизи обвинувачується у наданні завідомо неправдивого висновку органу досудового розслідування, поєднаному з обвинуваченням у тяжкому злочині (ч. 2 ст. 384 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на термін до 5 років.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...