Опубліковано: 25 Січня, 2022. Переглядів: 917


Верховна Рада змінила податок на посилки з-за кордону

Верховна Рада 25 січня ухвалила зміни до Податкового та Митного кодексів, які підвищують ліміт вартості міжнародних посилок. За законороєкт №4279 проголосували 237 нардепів, проти виступив один, повідомила пресслужба парламенту у Twitter.

Відтепер ліміт вартості міжнародних посилок становитиме €150 для отримання без сплати податків – ПДВ та мита, пише “ВВС Nevs Україна“.

Для розрахунку податків, що мають бути сплачені з вартості товарів у посилці, беруться до уваги чеки, ярлики, банківські виписки, електронні повідомлення з інтернет-магазинів.

Якщо вартість товарів в посилці перевищує €150, але є не більшою за €1 тис., отримувачу треба сплатити 10% ввізного мита та ПДВ. Базою для сплати буде сума різниці між вартістю посилки й лімітом у €150.

Ефективність зниження ліміту до €100 свого часу не підтвердилася ані даними про кількість відправлень, ані даними про прогнозований обсяг податкових надходжень, пояснили законотворці.

“Зменшення безмитного ліміту до €100 призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну, зменшення доходів міжнародних поштових та міжнародних експрес-перевізників, та активізації “сірих” схем ввезення товарів через кордон”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Ініціатори законопроєкту стверджують, що досвід інших країн “підтверджує, що в разі пониження вказаного ліміту витрати державних органів на організацію збирання податків перевищують отримані податкові надходження до бюджету”.

Орім того, зниження безмитного ліміту призвело до тривалішого оброблення міжнародних поштових відправлень. Тому пропозицію знов підвищити ліміт вартості міжнародних посилок підтримали оператори поштового зв’язку та експрес-перевізниками.

При цьому саме вони є відповідальними за нарахування та сплату до бюджету податку. Отримані операторами поштового зв’язку та експрес-перевізником кошти не можуть використовувати на будь-які інші цілі, крім сплати таких митних платежів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...