Опубліковано: 21 Січня, 2022. Переглядів: 811


Порядок держреєстрації автомобілів в Україні змінили: у чому суть нововведень

Відтепер нові власники автомобілів зможуть без проблем перереєструвати їх у сервісних центрах МВС навіть у тому випадку, якщо попереднього власника транспортного засобу внесено до Єдиного держреєстру боржників.

Раніше у перереєстрації авто у таких випадках відмовляли.

Відповідний проєкт постанови прийнято на засіданні Кабінету міністрів у середу, 19 січня. Про це стало відомо під час онлайн-трансляції урядового засідання на YouTube.

Документ розробили у Міністерстві юстиції. Його мета – врегулювати питання з реєстрацією (перереєстрацією) автотранспортних засобів, які були продані на аукціонах обтяжувачами (кредиторами) як заставне майно.

Як пояснили в Мін’юсті, на практиці сервісні центри МВС відмовляють новим власникам у реєстрації обтяжених авто, проданих банком “з молотка”, якщо його попередній власник, який передав транспортний засіб у заставу, все ще вважається боржником у держреєстрі за іншими провадженнями.

У зв’язку з цим у Кабміні оновили чинний порядок держреєстрації та зняття з обліку автомобілів.

Серед нововведень :

-розширення переліку документів, що підтверджують придбання транспортних засобів. До зазначеного переліку включено рішення про безоплатну передачу конфіскованого майна;

-розширення переліку винятків для здійснення перереєстрації автомобіля у випадках, коли власник транспортного засобу числиться в Єдиному реєстрі боржників.

У другому випадку йдеться про два нові винятки:

-транспортний засіб придбано у порядку, визначеному законом “Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень” (мається на увазі продаж авто “з молотка” як заставного майна);

-транспортний засіб безоплатно отримано відповідно до п. 14 Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду та переданим органам державної виконавчої служби (якщо авто не змогли продати на аукціоні, його безкоштовно передають держорганам, медичним та освітнім установам, інтернатам, дитячим будинкам тощо).


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...