Опубліковано: 18 Січня, 2022. Переглядів: 605


Суд відхилив чергову апеляцію забудовників, залишивши під арештом “роздерибанену” землю в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО)

Йдеться про забудову торгових приміщень на вулиці Боб’яка в Ужгороді, землю під якими арештовано в справі про “дерибан” землі, на якій за генпланом не передбачено будівництво нових об’єктів.

У понеділок, 17 січня, колегія суддів Закарпатського апеляційного суду під головуванням Івана Стана відхилила скаргу Михайла Ільницького – адвоката “проблемних” забудовників, які домагаються скасування арешту земельної ділянки по вулиці Боб’яка в Ужгороді.

Про це повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор.

Таким чином, апеляційний суд завдяки принциповій позиції колегії суддів Стан І. В., Куштан Б. П., Феєр І. С. залишив в силі ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду від 4 серпня 2021 року, якою накладено арешт із забороною розпорядження та відчуження на земельну ділянку з кадастровим номером 2110100000:24:001:0470. Відтак рішення набуло законної сили, остаточне та оскарженню не підлягає.

Отже, розпорядження даною арештованою ділянкою має бути зупинено негайно, а всім особам, які продовжують далі умисно невиконувати рішення суду, що підлягає негайному безумовному виконанню, має бути оголошено підозри з подальшими притягненням до кримінальної відповідальності.

Представник власника земельної ділянки і забудовника Михайло Ільницький на засідання вчергове не з’явився і подав заяву, якою просив його скаргу залишити без розгляду. Однак суд відхилив таке клопотання, оскільки таке не передбачено законодавством та ухвалив розглянути справу по суті.

Слід зазначити, що прокурор Ужгородської окружної прокуратури вкотре підтримав позицію адвоката забудовників, хоча суд і наголосив на невідповідності законодавству його прохання та у підсумку відмовив забудовнику повністю.

5 січня цей же суд відхилив апеляцію забудовника, залишивши під арештом дану “роздерибанену” землю на Боб’яка. Відтак було остаточно заборонено користуватися арештованою землею.

Однак розпорядження та користування арештованим майном, всупереч рішенням судів, які підлягають негайному та безумовному виконанню, не виконуються понад 100 днів. Очевидну бездіяльність органу досудового розслідування в прокуратурі Ужгорода пояснювали необхідністю “дочекатись рішення апеляції”. Така позиція суперечить вимогам кримінально-процесуального законодавства, однак підтримується і керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Як раніше повідомлялося, суд в Ужгороді наклав арешт на землю скандального забудовника напроти “Епіцентру-1”. Йдеться про будівництво на незаконно отриманій, всупереч генплану, земельній ділянці з кадастровим номером 2110100000:24:001:0470 по вулиці Миколи Боб’яка, 18, розташованій в “Новому районі” міста, неподалік АЗС “БРСМ” та “ОККО”, навпроти “Епіцентру”.

Власником земельної ділянки є Матовчик Тамаш Степанович, який, водночас, ймовірно є “піджаком” скандального забудовника Олега Комарницького, телефон будівельної компанії якого власне і зазначено на інформаційному стенді про будівництво торгових приміщень на вул. Бобяка, 18 в Ужгороді. Останнього пов’язують щонайменше товариські зв’язки із міським головою Богданом Андріївим, екс-“губернатором” часів “Партії регіонів” Олександром Ледидою та депутатом трьох скликань обласної ради Олексієм Баранюком.

4 січня громадський правозахисник Віталій Грегор звернувся до керівництва держави і правоохоронних органів щодо корупційної практики правоохоронців Закарпаття.

Зафіксовано фотофакт 111 днів корупційного невиконання ужгородськими правоохоронцями “негайного” рішення суду, тобто вже і після рішення апеляційного суду. Водночас саме на слідчого і прокурора кримінально-процесуальним законодавством покладений обов’язок негайного виконання судових рішень про арешт майна.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...