Опубліковано: 26 Грудня, 2021. Переглядів: 1551


В одному з районів Закарпаття стався спалах небезпечної інфекції: запроваджуватимуть жорсткі заходи

На Великоберезнянщині спостерігається поширення ротавірусної інфекції.

За останні кілька днів до закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу пацієнтам Великоберезнянської, Дубриницько-Малоберезнянської та Ставненської територіальних громад, з ознаками шлунково-кишкових розладів звернулася 71 людина, серед них 31 дорослий та 40 дітей. Про це повідомили в Закарпатській ОДА.

«Наразі госпіталізовано лише 12 дітей віком до 17 років, всіх оглянув обласний дитячий інфекціоніст. Швидкі тести підтвердили наявність ротавірусної інфекції у пацієнтів. Зараз стан дітей задовільний, перебіг захворювання медики кваліфікують як легко-середній. Інші пацієнти отримують медичну допомогу в амбулаторних умовах», – прокоментували в ОДА.

Щоб оперативно зреагувати на ситуацію, розробити алгоритм подальших дій, сьогодні екстрено провели нараду за участі медиків, епідеміологів, представників громад.

Експерти вважають, що найімовірніший шлях зараження – водний, крім того додатково може приєднуватися контактно-побутовий. Щоб виявити збудник, від захворілих збирають необхідну інформацію, а із трьох водозаборів смт Великий Березний взяли проби води.

«Щоб зіграти на випередження, поки триває дослідження, прийняли рішення провести додаткове хлорування води у смт Великий Березний», – зазначили в ОДА.

Для громади це означає, що найближчі 2 дні не можна споживати сиру воду з крана. Окрім того, ретельно стежити за гігієною рук та чистотою предметів, до яких торкаєтесь руками, скасувати всі масові заходи.

«Мусимо запровадити жорсткі заходи в одній громаді, аби не допустити поширення по всьому Ужгородському району і всій області», – наголосили в Закарпатській облдержадміністрації.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...