Опубліковано: 25 Грудня, 2021. Переглядів: 296


Як поставити новорічну ялинку, щоб хвоя не обсипалася

Багато людей не уявляють свято без ялинки, щоправда, дехто полюбляє штучну.

При купівлі деревцяти варто придивитися, чи на ньому багато сухої хвої, – таке зрубане дуже давно. Коричневий відтінок кінчиків гілок також говорить, що ялинка вже тиждень або два перебувала у продавців. Хороша новорічна красуня має зелену або темнувату хвою.

Місце зрубу не настільки всохле, може бути вологим. Також, щоб під час транспортування гілки не зламати і не травмувати, їх потрібно добре обв’язати.

Експерти радять залишити дерево після покупки на вулиці упродовж двох-чотирьох годин. Хвоя може через день відразу ж обсипатися через різкий перепад температури. Щоб насолоджуватися ароматом новорічної красуні, радять ставити її 30-31 грудня (але не поблизу опалювальних приладів). Тоді простоїть довше та підніме настрій. Також потрібно оновлювати спил, бо це дасть можливість ялинці поглинати вологу. Встановлене дерево на плоскій підставці слід злегка закріпити, щоб дерево не впало, якщо на ньому буде багато новорічних іграшок.

Яку воду вибрати

Краще брати підстаку для ялинки з відділом для рідини. Туди потрібно додавати воду, щоб не обсипалася дуже рано. Ще можна використати відро з піском, яке періодично зволожувати. Дехто радить підливати гарячою водою, але, як відомо, при високій температурі хвоя може швидко обсипатися. Тому краще брати холодну або навіть підсипати лід, сніг під стовбур. У воду додають аспірин, цукор і трохи солі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...