Опубліковано: 4 Грудня, 2021. Переглядів: 652


На Закарпатті різко погіршилася ситуація з коронавірусом

Фахівці прогнозують зростання захворюваності в області. Лікарі назвали основні причини того, що відбувається, а також про те, що зараз відбувається в регіоні, і про штам Омікрон.

Ситуація з коронавірусом на Закарпатті погіршилася і спеціалісти прогнозують зростання захворюванності.

Цьому сприяє сплеск інфекції у європейському регіоні, крім того, на поширення інфекції можуть вплинути новорічні свята.

Як сказала в інтерв’ю OBOZREVATEL головний епідеміолог області Вікторія Тимчик, лікарі регіону “з жахом чекають на різдвяні та новорічні свята”. Традиційно люди в даній області проводять свята у гуляннях, з відвіданням родичів, друзів, церкви, що може спричинити у січні різкий стрибок COVID-19.

Описуючи загальну ситуацію із захворюванням на Закарпаття Тимчик зазначила, що нинішня хвиля коронавірусу прийшла в регіон із запізненням.

“Восени спалах почався з південних та східних областей України, а в західних регіонах все було відносно спокійно”, – сказала медик.

Вона ж нагадала, що рік тому ситуація була кардинально іншою і хвороба почала поширюватися країною саме із західних регіонів.

“Ми знаходимося на кордоні з трьома європейськими країнами, у нас йде активна транскордонна міграція, люди приїжджають, їдуть, йдуть вантажні потоки. Тому почалося зростання. Ситуація може погіршитися після Різдва та новорічних свят, коли на свята приїдуть заробітчани, почнуться святкування, церква, гуляння”, – спрогнозувала фахівець.

Другою важливою причиною зростання захворювання в регіоні Тимчик назвала надто повільну вакцинацію. Вона наголосила, що Закарпаття – третє з кінця за рівнем імунізації від коронавірусу в Україні.

“Щеплення зробили близько 17% населення. Гірша ситуація тільки в Донецькій та Луганській областях”, –сказала медик.

У свою чергу, директор Центру легеневих хвороб Закарпаття Василь Скрип пояснив, що в регіоні багато сільського населення, яке “зазвичай гірше вакцинується, ніж жителі міст”.

На це впливають у тому числі релігійні громади, оскільки деякі з них закликають своїх парафіян не робити щеплення.

Говорячи про статистику, Скрип розповів, що в жовтні з ЦЛБ виписали 135 осіб, з яких лише дев’ять пацієнтів були щеплені від коронавірусу двома дозами.

“А ось серед померлих не було жодного вакцинованого. Ті, хто встиг щепитися, навіть не лежав у реанімації”, – додав лікар.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...