Опубліковано: 23 Жовтня, 2021. Переглядів: 328


Тікають городами й спускають собак: у селі повстали проти вакцинації

Жителі села Велика Омеляна на Рівненщині відмовилися спілкуватися з медиками, які збирали інформацію про місцевих дітей до 5 років для їхньої подальшої вакцинації проти поліомієліту.

Про це повідомив головний санлікар регіону Роман Сафронов у Facebook.

Розповів, що із селянами спочатку намагалися поговорити телефоном.

Ті на розмови погоджувалися неохоче. Після цього вирішили відправили з області бригаду фахівців в ОТГ. Медики мали зібрати необхідну для подолання спалаху поліомієліту інформацію й оглянути дітей на ознаки ГРВІ й коронавірусу.

“Що ми мали (в результаті приїзду медиків. – Gazeta.ua)? Зачинені перед носом ворота, втечу городами, випускання на подвір’я собак. Словом, даруйте, що ображаю патріотичні почуття, – цивілізацію в усій красі”, – написав Сафронов.

Додав, що зустріч представників влади місцеві жителі також ігнорували. Зачиняли оселі від фахівців з області.

“У лікувальний заклад не приходимо, на зустріч в сільраду також. Додому не пускаємо, бо зламати власну картину світу – ось що реально страшно. Навіть в інтернеті ліньки знайти інформацію про одну з найбезпечніших вакцин, що використовуються від страшної хвороби. Краще публікувати котиків у мережі, ніж перейматися ризиками для власної дитини”, – наголосив Сафронов.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...