Опубліковано: 27 Травня, 2021. Переглядів: 285


Фермер із Закарпаття “Дід” сьомий рік воює на Донбасі (ФОТО)

Український захисник із позивним “Дід” вже сьомий рік бере участь в російсько-українській війні. Звільняв Кремінну, Рубіжне, Лисичанськ на Луганщині.

Позивний Всеволоду із Закарпаття дали товариші по службі, бо він найстарший у підрозділі.

Про це пише пресслужба Операції об’єднаних сил.

Мобілізований у першу хвилю в квітні 2014 року чоловік потрапив служити до одного з механізованих підрозділів. Брав участь у боях на Луганському напрямку.

“Ми тоді знаходились поблизу Комишного, то таке селище впритул до кордону біля Ростовської області РФ. Ворожа артилерія гатила з російської території, – розповідає він. – Я добровільно відправився воювати. Щоб Україна була. А міг би, як дехто, сидіти вдома та орати земельку”.

Фактично всі сім років старший солдат Всеволод проходить службу в одному і тому ж підрозділі.

У цивільному житті він – фермер. На Закарпатті має велике господарство, яким зараз займаються дружина й донька. Тримають худобу, обробляють виноградник. Сподівається, що потрапить додому на молодий урожай ягід і сам робитиме вино.

Майбутній чоловік доньки зараз також служить – в Нацгвардії, розповідає військовий.

“Як повернеться зі служби – буде весілля. А я тут за ним приглядаю. Той у піхоту записався, і ми разом служимо. Тому у нас, фактично, всі чоловіки в родині – захисники України” – каже Всеволод.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...