Опубліковано: 27 Травня, 2021. Переглядів: 429


Скандал у клініці: дитині вирвали одночасно 12 зубів без згоди матері

У місті Ірпені Київської області в приватній стоматології 9-річній Ніці вирвали 12 молочних зубів начебто без згоди її матері.

Про це розповіла сама жінка, пише ТСН.

За словами Надії, у дитини почав боліти один зуб. Його обіцяли видалити безболісно й під загальним наркозом, а також порадили вирвати ще два.

Мати дівчинки поставила підпис на договорі, де графа про кількість зубів нібито не була заповнена.

Коли дівчинці проводили операцію, Надії запропонували видалити абсолютно всі молочні зуби, на що вона не дала дозволу й зателефонувала, щоб проконсультуватися з іншим лікарем. Коли повернулася – попросила зупинити операцію. Проте вже було пізно. Згодом їй видали чек на 13 тис. грн.

У клініці відкидають звинувачення. Мовляв, мати знала про видалення 12 зубів, а операція не є складною та травматичною. За версією лікарів, зуби були з карієсом і з часом вони однаково б заважали росту постійних.

В іншій клініці лікарі кажуть, що без видалених зубів у дівчинки можуть не вирости постійні.

“Зубчики не знають, куди лізти. Вони лізуть туди, де відчувають тиск. І якщо там тиску вже немає – вони лізтимуть, куди завгодно”, – пояснив стоматолог.

Лікарі порадили жінці тимчасово встановити протези дитині. Паралельно сім’я винайняла адвоката.

“Ми підготували офіційний лист-претензію в стоматологічну клініку. Вони надали відповідь, де вказали, що правда на їхньому боці. Зараз ми підготували скаргу до Міністерства охорони здоров’я для того, щоб ініціювати клініко-експертну комісію, яка визначатиме характер порушень і помилок, який припустилися в клініці”, – розповів адвокат, фахівець із медичного права Кирило Тарковський.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...