Опубліковано: 22 Травня, 2021. Переглядів: 342


Показали вилучені в двох найвпливовіших в Україні “злодіїв у законі” понад $3,2 млн “общака” (+ФОТО, ВІДЕО)

Печерський районний суд Києва арештував двох найвпливовіших в Україні “злодіїв у законі” на прізвиська “Умка” і “Лаша Сван”. Їм інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу у статусі “злодія в законі”.

Під час обшуків у них вилучили понад $3,2 млн у різній валюті злочинного “общака”, збір і розподіл якого вони контролювали. А також дорогі авто, холодну та вогнепальну зброю з набоями і понад 60 одиниць коштовних ювелірних виробів. Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції і показали на відео один із будинків “Умки”.

“Свій високий злочинний статус він отримав у Санкт-Петербурзі – там його “коронували” лідери російського криміналітету. Сталося це у 2014-му році, на початку російської військової агресії в Криму. “Умці” вдалося стати одним із найвпливовіших “злодіїв у законі” в Україні. Серед сфер його “діяльності” – традиційні для “королів” криміналітету створення та контроль організованих злочинних угруповань, призначення підконтрольних осіб та надання їм кримінальних статусів, контроль злочинного “общаку”, розподіл незаконно здобутих коштів. Він планував скористатися власним літаком і втекти від відповідальності в Україні. Не вдалося. Затримали “Умку” по дорозі на летовище Дніпра”, – розповіли в ДСР.

У разі доведення вини, “злодіям у законі” може загрожувати до 15 років позбавлення волі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...