Опубліковано: 26 Квітня, 2021. Переглядів: 225


Катастрофа на Чорнобильській АЕС: як на телебаченні приховували правду про аварію. Архівне відео

У понеділок, 26 квітня, в Україні й усьому світі згадують події 35-річної давнини, коли стався вибух на Чорнобильській атомній електростанції.

Зараз людям доступна маса відомостей про цю катастрофу, однак одразу після події правду від народу приховували.

Наприклад, в ефірах програми “Время” на радянському телебаченні довгий час применшували масштаби події та спростовували інформацію про безліч постраждалих.

Диктори розповідали телеглядачам про те, що внаслідок вибуху нібито загинули лише дві особи, а госпіталізовані 197, з яких “49 залишили госпіталь після обстеження”.

В ефірі було також показано фотографію з ЧАЕС, зроблену начебто вже після вибуху, за допомогою якої заперечували “гігантські руйнування і пожежі”, про які повідомляли західні агентства. Іноземні ЗМІ в Радянському Союзі тоді звинувачували в “роздмухуванні розмірів аварії” та поширенні “безглуздих чуток”.

Фото нібито наслідків вибуху.

“Як немає і тисяч загиблих. Дійсно, евакуйовано жителів довколишніх селищ… Підрозділи ведуть очищення прилеглої території від радіоактивних забруднень”, – таку інформацію отримували жителі СРСР.

Нагадаємо, що 26 квітня 2021 року минуло рівно 35 років із дня вибуху на Чорнобильській АЕС – найбільшої катастрофи за всю історію ядерної енергетики.

Разом із тим, життя в уже колишній зоні відчуження кипить. Там взялися за ремонт центральних доріг, думають, що робити з дахом готелю “Полісся” в Прип’яті, бо взимку він тріснув через великий снігопад.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...