Опубліковано: 14 Квітня, 2021. Переглядів: 235


Китайську вакцину CoronaVac доставлять на Закарпаття вже сьогодні

14-15 квітня вакцину CoronaVac доставлять на Закарпаття. Про це повідомили в Закарпатській ОДА. Щеплення цією вакциною будуть робити маломобільним групам населення, їхнім родичам, а також освітянам, які задіяні до проведення ЗНО.

Попередні списки цих людей в краї вже складені. Їм мобільні бригади робитимуть щеплення вдома. Ревакцинацію будуть проводити за 28 днів.

Нагадаємо, Закарпаття отримає 7 тисяч 40 доз вакцини, вартість яких – майже 3,5 мільйони гривень. Одна ж доза коштує 489 гривень.

Також нагадаємо, вакцину CoronaVac китайського виробництва доставили в Україну ще 25 березня, однак досі вона проходила перевірку та лабораторний контроль. Вчора її вже доставили у кілька областей. Це зокрема Київська, Полтавська, Харківська, Дніпропетровська, Волинська та Чернігівська області. В останній учора нею вже почали щепити людей.

Що відомо:

Вакцину CoronaVac розробили спільно одна з найбільших фармацевтичних компаній Китаю Sinovac, біомедичний дослідницький інститут Бутантан у Бразилії та індонезійська компанія Biofarma.

Sinovac Biotech, на потужностях якої виробляється вакцина — найбільша китайська компанія з виробництва вакцин, яка була заснована у Пекіні у 2001 році.

Нині компанія виробляє від 300 до 500 мільйонів доз вакцини на рік.

Компанією Sinovac було розроблено і виведено на ринок вакцини проти гепатиту А, гепатиту А+В, вірусів грипу, зокрема пташиного і паротиту тощо.

Суспільне Закарпаття


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...