Опубліковано: 12 Квітня, 2021. Переглядів: 1057


Карантин на Закарпатті: з′явилося важливе повідомлення

На Закарпатті будуть вводити окремі додаткові обмеження в територіальних громадах залежно від ситуації з поширенням COVID-19.

Наше з вами спільне завдання – перебувати у «жовтій» зоні якнайдовше, адже це наша з вами можливість жити у кращих умовах” – з таким закликом до закарпатців звернуся голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

За словами очільника краю, на Закарпатті будуть вводити окремі додаткові обмеження в територіальних громадах залежно від ситуації з поширенням COVID-19.

У протоколі Державної комісії ТЕБ та НС зазначено 5 територіальних громад, щодо яких потрібно ввести додаткові обмежувальні карантинні заходи та посилити контроль за епідемічною ситуацією.

Йдеться про Великоберезнянську, Міжгірська, Великобийганську, Ставненську, Тур‘я-Реметівську.

Анатолій Полосков закликав підприємців бути максимально відповідальними, адже йдеться про те, як довго ви зможете працювати.

У нас із вами має бути нульова толерантність до порушень – заради того, щоб зберегти життя та здоров’я людей” – , додав голова ОДА.

Анатолій Пшеничний, директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА, розповів, що понад 63 тисячі закарпатців перехворіло COVID-19.

Для колективного імунітету має бути 60-65% людей, які перехворіли на коронавірусну інфекцію. Нам ще далеко до такого показника, і саме тому ми не маємо розслаблятися через вихід із «червоної» зони“.

Головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик анонсувала, що цього тижня Закарпаття отримає вакцину для профілактики коронавірусу Sinovaс.

Вона повідомила, що ситуація з COVID-19 у регіоні сьогодні має стійку тенденцію до стабілізації:

Спостерігаємо зменшення кількості нових випадків захворювання та зниження рівня смертності.

Результати, яких ми досягли упродовж місяця перебування в «червоній» зоні, дуже легко втратити. Щоб не допустити підвищення рівня епідемічної небезпеки, нам потрібно й надалі дотримуватися встановлених обмежень”.

Також Вікторія Тимчик додала, що на Закарпатті триває перший та другий етапи вакцинації. Протягом вакцинальної кампанії щеплення проти COVID-19 уже отримали 10774 закарпатці.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...