Опубліковано: 4 Листопада, 2020. Переглядів: 1119


Суд відмовив кандидату в мери Хуста від “слуг” Губалю у визнані недійсним голосування на дільниці, де переміг Кащук

Йдеться про спроби визнати недійсним голосування на виборчій дільниці в с. Кіреші, яка входить до Хустської міської ради, де впевнено переміг В. Кащук.

Відповідно до даних протоколів ДВК та повторного підрахунку голосів ТВК, виборці відали за В.Кащука – 425 голоса, а за В. Губаля – всього 56.

Вчора, 3 листопада, Закарпатський окружний адміністративний суд в складі суддів М. Луцович, Р. Ващилін, З. Плеханова розглянув позов Василя Губаля як кандидата на посаду Хустського міського голови, до Хустської міської ТВК про визнання незаконним голосування на виборчій дільниці №210801 в с. Кіреші.

Представляли в суді інтереси екс-голови ОДА В. Губаля два адвокати – Крістіан Фекийшгазі, який є помічником Народного депутата України і очільника закарпатських “Слуг” Ігора Кривошеєва, та Віталій Сочка, який представляє в інших справах забудовників скандальних вітряків на Боржаві.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор

Враховуючи безпідставність більшості заявлених позовних вимог, суд констатував, що не може підміняти повноваження виборчої комісії щодо визнання незаконним результатів голосування і відмовив в цій частині.

Відтак, суд задовольнив лише дві вимоги позову В.Губаля – визнати бездіяльність та зобов’язати ТВК розглянути його скаргу на засіданні комісії.

Наразі рішення не набрало законної сили, на його оскарження є 2 дні.

Як повідомлялося раніше, згідно з попередніми результатами, В.Губаль програє діючому міському голові Хуста В.Кащуку на понад 200 голосів. Сумнівна ж “політико-правова” схема із спроб визнати недійсними голосування лише на дільницях, де виграв В.Кащук, має ознаки спроб реваншу хустської команди “Слуг Народу” і їх політичних “партнерів” із “Рідного Закарпаття”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...