Опубліковано: 4 Квітня, 2021. Переглядів: 697


Двійня з Тячівщини відзначила 184 роки на двох (ФОТО)

19 березня 92-й день народження відзначили довгожителі – двійнята з Тячівщини Петро Богдан та Надія Шобей. Вони з’явилися на світ у далекому 1929-му, всього в сім’ї було семеро дітей.

«У нашому роду двійнята народжуються по спадковості», – каже брат. Спочатку їхня сім’я мешкала в Углі, а в 1937 році переїхала у віддалену та слабозаселену на той час Велику Угольку.

Петро Васильович 35 літ трудився на педагогічній ниві, викладав біологію. Вчителем була і його покійна дружина Йолана Юріївна, з якою виростили п’ятеро дітей. Але він розумів, що не тільки школа виховує людину, а й церква, тому ніколи не забував про Бога, відвідував храм навіть тоді, коли це заборонялося. Ще й зараз дякує. Його син Василь став священником, донька Ольга – матушка, Іван – відомий на всю округу лікар, Надія – медсестра, а Володимир проживає у Радехові на Львівщині.

Надія Василівна теж мала нелегке життя, але оптимізму їй не позичати й зараз: вона завжди усміхнена, привітна до всіх. Разом із покійним чоловіком виростили п’ятьох синів та чотирьох доньок. Жінка каже, що її багатство – це діти та онуки. Тепер разом із мамою проживає дочка Наталія, котра, на жаль, овдовіла.

Будинки брата й сестри знаходяться неподалік один від одного, тож день народження єдиноутробні двійнята завжди зустрічають разом. Секрет їхнього довголіття – це віра в Бога, яка кріпить їхні душі та тіла, дає сили мужньо долати всі випробування.

Ганна АПШАЙ


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...