Опубліковано: 4 Листопада, 2020. Переглядів: 407


Суд у Львові, який вчора “вбив” Боржаву, того ж дня прийняв “вмотивоване” рішення щодо переголосування в Хусті

Йдеться про рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду в справі щодо оскарження незаконного перерахунку на кількох виборчих дільницях, який призначала Хустська ТВК на користь провладного кандидата в мери Василя Губаля.

У вівторок, 3 листопада, Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, яким задовільнив апеляційну скаргу Василя Губаля як кандидата на посаду Хустського міського голови до Хустської міської ТВК в справі про визнання незаконною постанови про призначення повторного перерахунку на окремих дільницях.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

Відтак, скасовано рішення Закарпатського окружного адміністративного суду і визнано законною постанову Хустської ТВК від 28 жовтня про призначення повторного перерахунку на декількох дільницях, не зважаючи на очевидність її протиправності.

Представляв інтереси ексголови ОДА В. Губаля адвокат Крістіан Фекийшгазі, який водночас є помічником народного депутата України і очільника закарпатського осередку партії “Слуга народу” Ігоря Кривошеєва.

Найвірогідніше, що закарпатські “Слуги”, програвши зі своїм кандидатом на виборах Хустського міського голови діючому меру В. Кащуку понад 200 голосів, вирішили в такий “політико-правовий” спосіб досягнути реваншу.

Слід нагадати громадськості, що цей же львівський суд цього ж дня прийняв скандальне рішення і в іншій справі по скасуванню “екологічного” висновку щодо будівництва ВЕС на Боржавських полонинах. Захисники Боржави вважають дане рішення також “вмотивованим” і вже готуються до акцій протесту.

Як зазначає правозахисник, обидві ці справи також поєднує і бездіяльність Закарпатської ОДА, очільник якої Олексій Петров, він же кандидат в депутати облради від “Слуги народу”, схоже “загрався в політику” і, замість контролю за дотриманням законності, навпаки потурає її системному порушенню.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...