Опубліковано: 28 Жовтня, 2024. Переглядів: 82


Суттєва ескалація: генсек НАТО підтвердив перекидання військ КНДР на війну проти України

НАТО підтверджує присутність військ Північної Кореї у Росії.

Їх направляють у Курську область для участі у війні проти України. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Марк Рютте у штаб-квартирі НАТО за підсумками зустрічі членів Північноатлантичної Ради з високопоставленими представниками національної розвідки Південної Кореї, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні я можу підтвердити, що війська Північної Кореї були відправлені в Росію, і що північнокорейські підрозділи були направлені в Курську область. Таке застосування північнокорейських військ, по-перше, означає суттєву ескалацію у залученні КНДР в російську злочинну війну. По-друге, це є ще одним порушенням резолюції Ради безпеки ООН. Третє – це є небезпечним розширенням російської війни”, – наголосив Рютте.

За його словами, використання військ КНДР у Курській області відбувається на тлі великих втрат армії РФ. Він вважає такі дії ознакою відчаю російського диктатора Володимира Путіна.

При цьому Рютте додав, що союзники по НАТО й надалі боротимуться за свободу України і обговорюють додаткову військову підтримку Києву.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *