Опубліковано: 27 Жовтня, 2024. Переглядів: 13


Чому увімкнена “аварійка” не звільняє водія від дотримання правил зупинки: пояснення поліції

Багато водіїв помилково вважають, що ввімкнення аварійної сигналізації дозволяє їм зупинятися де завгодно без ризику отримати штраф.

Проте це не так.

Поліція підкреслює, що аварійка призначена для попередження інших учасників руху про проблеми, але не звільняє водія від обов’язку дотримуватися правил дорожнього руху, пише Аvtosota.

Аварійна сигналізація слугує для інформування інших водіїв про нештатні ситуації, але не є виправданням для зупинки в заборонених місцях, таких як зони з написами “Зупинка заборонена”.

Навіть якщо водій увімкне аварійні вогні, це не надає йому імунітету від штрафу за порушення правил зупинки та паркування.

Якщо у водія дійсно виникла проблема з автомобілем, недостатньо просто увімкнути “аварійку”. Згідно з правилами дорожнього руху, необхідно також виставити знак аварійної зупинки.

У межах міста його слід розміщувати на відстані 15 метрів від автомобіля, а за містом – на 30 метрів. Цей знак не лише підвищує безпеку на дорозі, але й допомагає уникнути конфліктів із співробітниками поліції.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *