Опубліковано: 24 Жовтня, 2024. Переглядів: 130


Зеленський не підпише закон про скасування переведення годинників, — BBC

Переведення годинників в Україні поки що збережуть. У ніч проти неділі, 27 жовтня, Україна перейде на зимовий час — стрілки годинників переведуть на годину назад.

Цей перехід мав стати останнім, адже у липні Верховна Рада підтримала законопроєкт, який скасовує подальші переведення. Однак президент його досі не підписав і не підпише, повідомляє BBC Україна з посиланням на співрозмовників у команді президента.

Проєкт Закону про обчислення часу в Україні №4201, який мав скасувати сезонне переведення годинників, депутати підтримали в другому читанні 16 липня. Відповідно до нього, в останню неділю жовтня Україна мала перейти на зимовий час востаннє і на ньому лишитися.

Згодом законопроєкт підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, і 21 серпня його направили на підпис президенту. Однак Володимир Зеленський його досі не підписав.

«Не планує президент підписувати», — стверджує співрозмовник журналістів в Офісі президента.

Він додав, що для ветування закону строки вже минули.

Інший співрозмовник у президентській фракції також запевнив BBC, що підпису не буде.

«Спікер це протис, це його ідея, тому щоб його не ображати, вето не буде, але й підпису не буде», — цитує BBC Україна співрозмовника зі «Слуги народу».

За його словами, все порахували й побачили мінуси для економіки — «вилізли збитки у кілька мільярдів».

До аргументів проти підписання закону співрозмовник BBC Україна додав петиції на кшталт «не крадіть наші вечори», з якими виступали українці.

За такого сценарію українці і далі будуть переходити у березні на літній, а у жовтні – на зимовий час.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *