Опубліковано: 24 Жовтня, 2024. Переглядів: 93


На заході України начальник ТЦК вимагав талони на 1000 літрів пального за відстрочку від мобілізації

Державне бюро розслідувань викрило начальника Тернопільського РТЦК, який вимагав у підприємця хабар за оформлення відстрочки від мобілізації, яка передбачена чоловіку відповідно до законодавства.

Працівники ДБР повідомили 45-річному військкому про підозру за вимагання неправомірної вигоди у вигляді талонів на 1000 літрів дизельного палива, що еквівалентно сумі 1500 доларів.

Хотів пальне в обмін на відстрочку: що відомо

Підприємець, у якого військовий комісар вимагав хабаря, вперше здобуває вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття, тож має законне право отримати відстрочку від призову. Проте, коли він звернувся до ТЦК та СП щоб оформити відстрочку, чоловіку заявили, що це можна зробити лише за певних умов. Інакше, запевнили підприємця, його призвуть до армії та скерують на передову.

“Військком попередив чоловіка, який займається агробізнесом, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар – талони на одну тисячу літрів дизельного пального. Вартість палива складає приблизно 1,5 тис. доларів США. ДБР затримало посадовця 21 жовтня після отримання талонів на пальне. В його авто було виявлено та вилучено крім талонів, 13 тис. доларів США та 73 тис. грн готівкою”, – йдеться у повідомленні ДБР.

Також у відомстві додали, що у кабінеті військкома виявили картки на пальне на понад 1000 літрів на дизельне паливо та бензин.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону повідомила про підозру 45-річному начальнику районного ТЦК та СП за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення понад 240 тисяч гривень застави, а також відсторонено від виконання службових обов’язків. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Додамо, 21 жовтня Тернопільський обласний ТЦК та СП зазначив, що у Тернополі проводились слідчі дії щодо керівника одного із ТЦК, і що проводиться досудове розслідування.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *