Опубліковано: 21 Жовтня, 2024. Переглядів: 203


У Верховній Раді пояснили, з чим пов’язані масові рейди ТЦК

Останні масові рейди ТЦК стали шоком для усіх українців. В Раді назвали головну причину масових рейдів військових.

Основна причина, що Росія почала активні наступальні операції

Російські окупанти здійснюють активні наступальні операції по значній частині фронту, через що темпи мобілізації в Україні повинні зростати. Про це в коментарі LIGA.net повідомив заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, коментуючи рейди працівників ТЦК та СП по всій території України.

Він наголосив, що темпи мобілізації людей в Україні залишаються стабільними, проте з серпня по жовтень російська армія значно посилила наступальні операції, що вимагає додаткових ресурсів з українського боку.

“Тобто цифри мобілізації мають зростати”, – наголосив нардеп.

На запитання про рейди, які здійснюють працівники Територіальних центрів комплектування та правоохоронні органи, він пояснив, що їхня причина — активізація російських наступальних операцій.

“На зараз у мене немає точних цифр, наскільки збільшилась кількість мобілізованих завдяки таким заходам”, – зазначив Чернєв, коментуючи ефективність таких рейдів.

Військові з “нуля” теж хочуть на “Океан Ельзи”

Мобілізаційні рейди територіальних центрів комплектування (ТЦК) у громадських місцях пов’язані з потребою поповнення підрозділів ЗСУ. Таку думку висловив народний депутат від “Слуги народу”, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко в етері Радіо Свобода.

Нардеп заявив, що військове керівництво повинне нагадувати призовникам про їхні обов’язки.

“І Міністерство оборони, і Генеральний штаб, і взагалі військові повинні більше цивільним військовозобов’язаним громадянам України розповідати й казати, інформувати, що відбувається на війні, який там стан і так далі… У нас є проблема у тому, що у нас немає, можливо, ким поповнювати військові формування. Хлопці там третій рік на війні, вони теж хочуть сходити на концерт “Океану Ельзи”, сходити до ресторанів”, – наголосив Олександр Федієнко.

Нардеп каже, що бойові командири звертаються до ТЦК за поповненням підрозділів. Він наголосив, що подібні мобілізаційні заходи необхідні через потребу доукомплектування бойових підрозділів Сил оборони.

“Мобілізація не зупинялася, вона триває далі…Представники ТЦК нагадали про те, що в обов’язковому порядку кожен військовозобов’язаний громадянин України повинен стати на військовий облік, бо це вже не право, а обов’язок.”, – підкреслив Федієнко.

Максим Качурівський, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *