Опубліковано: 21 Жовтня, 2024. Переглядів: 100


Укренерго фіксує зростання споживання електроенергії – чи вимикатимуть світло за графіками

В Україні споживання електроенергії зростає. Графіки відключення світла не передбачаються, але користуватись потужними електроприладами краще у період найбільш продуктивної роботи СЕС – з 10:00 до 16:00. Про це 21 жовтня повідомили в Укренерго.

Споживання електроенергії зростає. 21 жовтня станом на 09:30, воно було на 6,3% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 18 жовтня.

Вчора, 20 жовтня, добовий максимум споживання електроенергії був зафіксований увечері. Він був на 10,7% вищим, ніж попередньої неділі – 13 жовтня. Причина такого суттєвого зростання споживання – зниження температури повітря на всій території України та масове використання обігрівачів, зокрема – у вечірні години.

Енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак окупантів. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00.

Імпорт електроенергії відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 6 790 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 195 МВт.

“Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 585 населених пунктів. Зокрема, в результаті бойових дій є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській областях. З технічних причин – є знеструмлені споживачі на Київщині”, – наголосили в Укренерго.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *