Опубліковано: 30 Березня, 2021. Переглядів: 266


Як зміняться ціни на овочі та фрукти у найближчі дні

Навесні огірки можуть подешевшати, а капуста набере в ціні.

Такий прогноз озвучив експерт плодоовочевого ринку Олександр Хорєв у ефірі “Україна 24”.

З його слів, торік через збільшення пропозиції вітчизняного огірка його оптова ціна становила близько 20 грн. Він додає, що після потепління є перспективи дійти до цієї ж позначки у квітні.

“З приводу ринку капусти врожаю 2020 року — зараз на ринку дві ціни. Багато продукції низької якості після перебирання. Це залишки в сховищах. Вони коштують 1,8-2 грн. Є менший відсоток якісної капусти, яка реалізується за 3,5-4 грн. Саме на неї ціни можуть навіть трохи піднятися, оскільки запаси скорочуються”, – каже експерт.

Він пояснює, що на ринку також присутні перші оптові партії ранньої капусти. Це стримує зростання цін на торішню продукцію.

“Коли у квітні ми побачимо оптові партії капусти нового врожаю українського виробника, піднімати ціни на торішню капусту буде складно. Якщо ціни на неї зростатимуть, то дуже стримано”, — додав Олександр Хорєв.

Голова Асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка каже, що на ринку фруктів можливі цінові коливання.

“Мандарини на оптовому ринку коштують 60 грн, апельсин – 50-55 грн. Думаю, що ці фрукти суттєво не дорожчатимуть. Цінові коливання можуть бути в межах 10-15%, що нормально для цієї продукції. З грудня по квітень саме цитрусові — доступне джерело вітамінів для споживача. Коли починають з’являтися свіжі овочі, молода капуста, редис, споживач диверсифікує своє споживання”, — зазначив експерт.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...