Опубліковано: 19 Жовтня, 2024. Переглядів: 281


На Закарпатті зростає захворюваність на небезпечні інфекції

В області росте захворюваність на вірусні гепатити, кашлюк та кір.

Про це повідомили на сторінці Закарпатської ОВА у Facebook.

Медичний директор Центру інфекційних хвороб Михайло Поляк зазначив, що зараз у області триває черговий циклічний підйом захворюваності на гепатит А. Від початку року на гепатит A захворіли 368 людей, 220 з них — діти.

Найбільше випадків зареєстрували в Тячівському, Хустському та Берегівському районах.

“За останні дев’ять місяців на 29% у порівнянні з минулим роком зросла кількість хворих на хронічний гепатит С. Серед дорослого населення виявили 59 нових випадків. Загалом лише в Центрі інфекційних хвороб на обліку перебуває 658 пацієнтів з таким діагнозом, 285 з них уже пролікували, 87 — ще отримують медичну допомогу”, — розповів Михайло Поляк.

В області також фіксують випадки інфікування на лептоспіроз, лайм-бореліоз, кашлюк, кір і менінгококову інфекцію.

“За 9 місяців у області на лептоспіроз захворіли 42 особи, що на 48% менше, ніж минулого року. Від початку року побільшало хворих на кашлюк, 95 з 96 – це діти. Більше, ніж удвічі, зросла й кількість випадків менінгококової інфекції, якою занедужали 50 дітей та 15 дорослих”, — додав Михайло Поляк.

Лікарі наголошують, що вберегти себе від інфекцій можна за допомогою вакцинації. Вакцини, які входять до переліку Національного календаря профілактичних щеплень, можна отримати безплатно за направленням сімейного лікаря, інші — доступні до придбання за рекомендацією спеціаліста.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *