Опубліковано: 19 Жовтня, 2024. Переглядів: 81


“Партнери хотіли б”: Зеленський розповів, чи планує Україна мобілізацію 18-річних

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в Україні сьогодні проводити мобілізацію чоловіків віком від 18 років – небезпечно. Хоча на цьому наполягають західні партнери.

“Ми поки що не бачимо, для чого вводити ці зміни”, – заявив Володимир Зеленський в інтерв’ю, яке транслювали в ефірі телемарафону.

Зниження мобілізаційного віку: відповідь президента

Повернувшись після європейського турне до України, Володимир Зеленський виступив на українському телебаченні. Однією з тем, яку він прокоментував в ефірі, стало зниження мобілізаційного віку. Нагадаємо, сьогодні ця межа – 25 років.

“Партнери хотіли б, щоб був зменшений мобілізаційний вік. У нас мобілізація з 25 років, і ми поки що не бачимо причин, для яких потрібно запроваджувати ці зміни. Я вважаю, що наразі це небезпечно”, – сказав Зеленський в інтерв’ю українським телеканалам.
Він додав, що Міністерство оборони повинно пропонувати молодим людям контракти.

“Міноборони має пропонувати спеціальні контракти, спеціальні умови. І тоді людина, якщо вона хоче служити в контрактній армії, має право йти і служити в будь-якому віці відповідно до чинного законодавства”, – заявив глава держави.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *