Опубліковано: 16 Жовтня, 2024. Переглядів: 564


На Закарпатті затримали військовозобов’язаних чоловіків (ФОТО)

На Закарпатті прикордонники затримали двох чоловіків у військовій формі, які автомобілем прямували в напрямку кордону зі Словаччиною.

Одного із затриманих підозрюють у спробі незаконно перетнути кордон, а іншого — в організації подорожі.

Про це повідомили на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у Facebook.

За інформацією ДПСУ, під час опитування водій та пасажир запевняли, що вони є військовослужбовцями ЗСУ та повертаються до місця постійної дислокації на Львівщину. Втім, вони не надали прикордонному нарядові службові посвідчення, що стало підставою для проведення перевірки.

“Прикордонники встановили, що водій легковика саме доставляв киянина до точки, де останній мав перетнути українсько-словацький кордон. Вартість послуги складала 10000 доларів. Аби не викликати підозр у правоохоронців, обоє вдягнулися у військовий одяг. За вказівкою водія киянин, у разі зупинки автомобіля прикордонним нарядом, мав привітатися словами “Бажаю здоров’я!”, вдаючи військовослужбовця”, — йдеться у повідомленні.

Затриманих доправили у прикордонний підрозділ з метою складання адміністративно-процесуальних документів.

“Киянинові доведеться відповідати перед судом за спробу незаконного перетинання кордону. У діях водія вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 332 ККУ”, — додали в ДПСУ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *