Опубліковано: 15 Жовтня, 2024. Переглядів: 389


На Закарпатті співробітники ТЦК затримали чоловіка, в якого є відстрочка: що відомо

В Ужгороді співробітники ТЦК та СП затримали чоловіка, в якого є відстрочка по догляду за дружиною з інвалідністю.

Про це Суспільному розповіла дружина чоловіка Надія Коштура.

За її словами, чоловіка затримали невідомі люди ввечері 9 жовтня на вулиці Швабська в Ужгороді.

“Його відвезли в ТЦК для перевірки документів. Я була спокійна, бо в нього до 10 грудня є відстрочка по догляду за мною. В мене інвалідність третьої групи, через онкологію”, — розповіла Надія Коштура.

Жінка каже, що наступного дня її чоловіка так і не відпустили, натомість його направили проходити військово-лікарську комісію.

“Я та ще кілька жінок викликали поліцію та написали заяви. В ТЦК мені сказали, що чоловіка відправили в навчальний центр, не зважаючи на те, що в нього гепатит С”, — додає Надія.

За словами Надії Коштури, її чоловік був військовослужбовцем, однак його звільнили по догляду за нею, у зв’язку з її інвалідністю. В ТЦК жінці сказали, що відстрочки в нього немає.

“З навчального центру чоловіка повернули в Ужгород, адже у 3 частинах його відмовилися прийняти через наявність в нього відстрочки та хронічного гепатиту С”, — каже жінка.

В неділю, 13 жовтня, Надія передала чоловіку оригінали всіх необхідних документів про право на відстрочку від мобілізації, проте чоловіка знову вирішили відправити в навчальний центр.

За словами Надії від вечора неділі, 13 жовтня, в неї відсутній зв’язок з чоловіком.

Суспільне звернулося за коментарем до Закарпатського ОТЦК та СП та до Головного управління Нацполіції у Закарпатській області. На час виходу цієї публікації, коментар ми не отримали.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *