Опубліковано: 15 Жовтня, 2024. Переглядів: 1407


“Думали, що влучили “шахед” або ракета”: що відомо про вибух у Сваляві на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)

Чоловік 1970 року народження загинув внаслідок вибуху в квартирі багатоквартирного житлового будинку в місті Свалява Мукачівського району.

Про це Суспільному розповіла речниця ДСНС у Закарпатській області Наталія Батир.

На місці працювали екстрені служби.

В поліції працюють над кваліфікацією справи та внесенням відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

“У мене тут живе сестра і я просто тут сиділа з її малим, оскільки вона вагітна і в лікарні зараз, а її чоловік був на роботі. На той час, коли це все було, 2-річна дитина спала. Я теж задрімала. Я почула тільки звук. Я думала, що це “прильот”, чи шахед, бо я не знаю, вікна всі були закриті. Я відчинила вікно, щоб побачити щось. З того боку нічого, то я відчинила балкон і вже побачила, що двері тут винесло. У кого не спитаю, ніхто нічого не знає. Я переселенка і живу тут у церкві, то я зателефонувала до дівчат, вони прибігли й допомогли мені дитину винести. Я не розуміла, що відбувається, я злякалася, почала плакати”, — розповідає родичка мешканки будинку Тахміна.

Мешканка цього будинку Тетяна каже: вибух був орієнтовно о 14 годині. Жінка тоді була вдома.

“Це один будинок, 4 під’їзди в нас тут. Ото перший під’їзд, а це четвертий, ми живемо в четвертому. Уже чую гепнуло так. Я думала, що ракета “вліпила” в наш будинок. Я швидко вискочила на балкон, на балконі нічого не бачу, а тоді вийшла сюди (на вулицю — ред.). Бачу, тут люди почали збігатися. Дивлюся, що біда там. Почала телефонувати в ДСНС, інші люди теж дзвонили. Приїхали працівники ДСНС, 1, потім 2 машина, екстрена меддопомога, теж 2, поліція приїхала”, — додає Тетяна.

"Думали, що влучили "шахед", або ракета": що відомо про вибух у Сваляві

“Після обіду до служби порятунку надійшло повідомлення про вибух у квартирі багатоквартирного житлового будинку, який розташований на вулиці Промисловій в місті Свалява Мукачівського району. Осередком стала квартира на першому поверсі 5-поверхового житлового будинку. Внаслідок цього у під’їзді, а також квартирі, яка і стала осередком, відбулися руйнування. Бійці 12 державної пожежно-рятувальної частини міста Свалява вилучили з-під завалів тіло чоловіка 1970 року народження. Що стало причиною вибуху, а також інші обставини справи з’ясовують правоохоронці”, — розповідає речниця ДСНС Наталія Батир.

"Думали, що влучили "шахед", або ракета": що відомо про вибух у Сваляві

Тетяна каже: у їхньому будинку 80 квартир. Чоловіка, який помер внаслідок вибуху, жінка, каже, не знає.

“Я не знаю котрий то, вони ніби орендували квартиру. Тут багато в нас знімають квартири і немісцеві, переселенці. У нас ніколи не було проблем із газом. Я ще не включала, уже питала в сусідів, чи включали, бо коли я вийшла, то хлопці перекривали там кран газовий у нас є. Вони йшли і перекривали. Та думаю, може перекрито, то і не включала, не підігрівала нічого. Та запиталася. А кажуть, що є”, — каже Тетяна.

Родичі загиблого чоловіка від коментарів відмовилися. До поліції повідомлення про вибух надійшло близько 15 години. Розповіла речниця Ганна Дан.

“На місце події негайно виїхали співробітники поліції, які з’ясували, що вибух стався у 5-поверховому будинку в квартирі на 1 поверсі. Ймовірно трапився саме вибух газу. Зараз відомо, що внаслідок цієї події загинув один чоловік. На місці події працювали співробітники поліції, ДСНС та інші екстрені служби. Наразі вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР, слідчі визначаються з правовою кваліфікацією”, — зазначила Ганна Дан.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *