Опубліковано: 14 Жовтня, 2024. Переглядів: 270


В Україні масове замінування обласних центрів: людей евакуйовують з будівель

Київ, Львів, Суми та інші міста країни стали жертвою хвилі “замінувань”.

Удень, 14 жовтня, багатьма містами України прокотилася хвиля повідомлень про замінування різних установ. Правоохоронці прибувають на місця пригод та проводять перевірку.

Під приціл злочинців потрапили держустанови

У столиці України поліція підтвердила інформацію про повідомлення про нібито мінування об’єктів у місті. На даний момент у багатьох установах проводиться евакуація, пише Обоз.

Мешканці столиці у соцмережах розповіли, що надійшло повідомлення про мінування будівлі Міністерства культури та стратегічних комунікацій. Правоохоронці вже прибули на місце та розпочали перевірку будівлі. Крім цього, подібні повідомлення надійшли до низки навчальних закладів у столиці та Державній податковій інспекції.

У зв’язку з повідомленнями про мінування та необхідність провести перевірку роботу багатьох установ паралізовано. Також зірвано навчальний процес у низці шкіл столиці.

Також були повідомлення про замінування у Сумах. За інформацією “Суспільного”, після 12:00 у Сумах до 10 різних державних установ надійшло повідомлення про мінування будівель. Серед них: Зарічний суд, управління освіти і науки Сумської міської ради, сервісний центр та будівля казначейства.

В обласній поліції повідомили, що на місці працюють вибухотехніки та кінологи. Проводиться евакуація працівників та відвідувачів зазначених установ.

Мешканці Львова також повідомили про хвилю замінувань. У місцевих Telegram-каналах пишуть, що близько 13:00 анонімне повідомлення надійшло до низки львівських навчальних закладів. Зокрема, повідомляється про замінування школи №10 та професійного коледжу “Львівської політехніки”. Студентів, школярів та працівників евакуюватимуть із будівель.

На місце викликані відповідні служби, які перевірять заклади на наявність вибухових пристроїв. Пізніше стало відомо, що є повідомлення про замінування ряду будівель у центрі на площі Ринок.

У мережі повідомляють, що анонімні повідомлення про замінування надійшли до Залізничного коледжу, школи №10 та Технічного коледжу. Згодом стало відомо, що подібне повідомлення отримала податкова служба у Львові.

Повідомлень про замінування стільки, що поліція не встигає рахувати

Анонімні повідомлення про нібито замінування було зафіксовано в Ужгороді та Рівному. За інформацією “Суспільного”, на Закарпатті до поліції надійшло повідомлення про замінування Ужгородської міської ради. Правоохоронці перевіряють цю інформацію.

Інформацію підтвердила речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан. За її словами, повідомлення про замінування міськради правоохоронцям надійшло близько 13.20. У поліції додали, що правоохоронцям надійшло кілька повідомлень про замінування, однак точну кількість у поліції не називають.

У Рівненській обласній військовій адміністрації розповіли, що також отримали анонімне повідомлення про замінування. Зловмисники попереджали про вибухівку у будівлі ОВА та обласної ради.

У Миколаєві анонімне повідомлення про замінування отримав головний корпус аграрного університету. Проводиться евакуація студентів та співробітників навчального закладу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *