Опубліковано: 29 Березня, 2021. Переглядів: 346


Організатор “референдуму” в ДНР перемагає на довиборах у Верховну Раду (ФОТО, ВІДЕО)

На довиборах до Верховної Ради на окрузі №50 у Донецькій області лідирує мер міста Добропілля Андрій Аксьонов, який балотувався від партії “Порядок”.

Він був одним із організаторів так званого референдуму на Донбасі у 2014 році, повідомляє громадський активіст Денис Казанський у Facebook. За його словами, Аксьонов організовував “референдум” ДНР у селищі Новодонецьке, де тоді був селищним головою.

У YouTube є відео з Новодонецького, де прихильники ДНР із сусідніх містечок дякують Аксьонову та скаржаться на своїх міських голів, які не стали займатися сепаратизмом.

“У 2015 році Аксьонов спокійно повернувся у Добропілля і взяв участь у виборах мера міста. На всі запитання щодо організації незаконного референдуму відповідав: “Ви ж кажете, що то був насправді не референдум. То які до мене питання? То було просто соцопитування”. У 2018 Аксьонова затримали правоохоронці по справі, яка не стосувалася сепаратизму. Його звинуватили у корупції”, – пише Казанський.

Потім Аксьонов знову втік з країни і був оголошений у розшук. Повернувся, а свою відсутність пояснив лікуванням. Суд щодо нього продовжується. За цей час Аксьонов встиг вдруге стати мером Добропілля, та бере участь у довиборах до Ради. Бойовиків у Добропіллі та Новодонецькому не було, оскільки місто майже одразу взяли під контроль прихильники України. Після початку війни Аксьонов утік до окупованого Криму та отримав там паспорт РФ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...