Опубліковано: 7 Жовтня, 2024. Переглядів: 390


На заході України вихователька била дитину прутом і кулаками: є новини від поліції (ВІДЕО)

Поліція Львівщини повідомила 47-річній виховательці навчально-реабілітаційного центру підозру: їй інкримінують умисне нанесення побоїв та вчиненні інших насильницьких дій неповнолітній.

Відповідатиме педагогиня за частиною 1 статті 126 КК України. Відповідне відео побоїв розповсюдили сьогодні, 7 жовтня, у соціальних мережах. Його опублікували журналісти “Української правди”, яким відеозапис надало анонімне джерело.

Вихователька била дитину прутом і обзивала “скотинякою”

Як повідомив Відділ комунікації поліції Львівської області, відео з побиттям неповнолітньої у навчально-реабілітаційному центрі Львівщини було опубліковано сьогодні у соцмережах. Встановлено, що ця подія відбулась минулого року.

Увага! Відео містить кадри насилля.

“Поліцейські встановили усіх учасників події та розпочали кримінальне провадження за ст. 126 Кримінального кодексу України. Вихователя центру відсторонено від виконання службових обовʼязків на час досудового розслідування, нині їй оголошено про підозру”, – заявили у поліції регіону.

“Виховательці, яка побила дитину у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині, відеофакт чого оприлюднили журналісти, вручили підозру за статтею 126 Кримінального Кодексу України (Побої і мордування). Слідство триває”, – підтвердив цей факт і голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Його заступник, Олександр Кулепін, у коментарі “Суспільному” зазначив, що двоє виховательок (на відео присутні дві виховательки, жорстоко б’є дитину одна із них, інша – міцно стискає за руки) є спільними підписантами листа на захист ректора, щодо якого ведеться розслідування.

“Їх відсторонено від роботи, Львівська ОВА звернулась в поліцію, аби цей окремий факт був розслідуваний. Відео оприлюднено вперше – можливо, це відео з попереднього року”, – зазначив Кулепін, додавши, що зараз у центрі перебуває 50 дітей.

Директор центру відсторонений, триває розслідування

ГУНП у Львівській області проводить досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ч. 1. ст. 153 ККУ щодо дій керівника та вихователів навчально-реабілітаційного центру Львівщини.

27 вересня до поліції звернулась представниця Уповноваженого Верховної ради України з прав дитини з заявою про те, що працівники одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області вчиняють насильство щодо малолітніх та неповнолітніх вихованців закладу. У вказаний центр негайно виїхали слідчі, ювенальні поліцейські та співробітники інших служб поліції Львівщини.

ЗМІ повідомили, що йдеться про реабілітаційний центр у Великому Любіні.

Слідчі територіального підрозділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 153 (Сексуальне насильство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до семи років. Кількох вихованців центру вже переселили в інші заклади, також правоохоронці зробили подання щодо відсторонення від виконання службових обов’язків керівника закладу.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...