Опубліковано: 5 Жовтня, 2024. Переглядів: 727


Село на Закарпатті у жалобі через втрату на війні захисника (ФОТО)

4 жовтня 2024 року, у Батівській громаді, що в Берегівському районі, попрощалися з полеглим Героєм Іваном Папішем.

Він народився 26 жовтня 1982 року в с. Свобода. Навчався у Свободянській ЗОШ І-ІІІ ст. З початком війни добровільно став на захист територіальної цілісності Батьківщини. У період з 31 березня 2015 року по 12 квітня 2016 року служив у Державній прикордонній службі України, брав участь в АТО на території Луганської області.

З початком повномасштабного злочинного вторгнення рф повернувся з-за кордону і був призваний на військову службу з квітня 2022 року.

У період з 11 травня 2022 року по 26 грудня 2022 року брав участь у виконанні бойових завдань у складі 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. З побратимами стримував збройну агресію рф у Луганській, Донецькій (Краматорськ, Часів Яр), Запорізькій, Миколаївській областях, де був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «За взірцевість у військовій службі».

З січня 2023 року як старший солдат перебував на військовій службі у 33-ій окремій механізованій бригаді.

За сумлінну і взірцеву службу 3 грудня 2023 року отримав звання молодшого сержанта і виконував обов’язки командира автомобільного відділення взводу забезпечення батальйону матеріально-технічного забезпечення військової частини.

Молодший сержант Папіш Іван Іванович, мешканець с. Свобода, загинув 30 липня 2024 року у Покровському районі Донецької області в наслідок ворожого мінометного обстрілу.

Більше двох місяців Іван Папіш вважався безвісті зниклим, і хоча всі сподівалися на краще, справдилося найгірше…

Остання почесна дорога захисника пролягла від рідної домівки на вулиці Миру в селі Свобода до церкви Св. Івана Предтечі УПЦ в селі Бадів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...